Take a seat en snuffel op je gemak eens door de woorden die puur door mijn gedachten razen. Op kleingeschreven.nl vind je korte, maar krachtige gedichtjes vanuit mijn eigen perspectief en beleving. Ze vormen de woorden die je altijd al zocht voor een speciale gelegenheid, bijzonder mooi mens of een vorm van tegenslag waarbij jouw eigen woorden even stil lijken te zijn. Wenskaartjes en posters, voor jezelf of om te geven. Met mijn 1m56 en kwetsbaarheid als drijfveer, zijn mijn schrijfsels zowel letterlijk als figuurlijk écht klein en hoop ik je in een paar woorden te raken. 

Over mij
Hi, mijn naam is Renée, ik woon in het rauwe Tilburg en ik ben het gezicht en het creatieve brein achter kleingeschreven. Dat claimen van 'mijn kleingeschreven' deed ik overigens niet altijd zo makkelijk. Het idee dat mensen mij persoonlijk met kleingeschreven zouden identificeren, vond ik, toen ik in februari 2018 startte met het delen van mijn gedichtjes op instagram, doodeng. Wat zouden mensen denken? Hoe zouden mensen invulling geven aan mijn woorden? Denken ze dan dat het met mij niet goed gaat? Vandaar dat ik ze veilig onder mijn pseudoniem 'kleingeschreven' schreef.

Waar komt de naam kleingeschreven vandaan?
Over de naam hoefde ik destijds niet lang na te denken. Behalve een verwijzing naar mijn lengte is het vooral een verwijzing naar hoe ik mij voelde toen ik in 2018 (weer) begon te dichten. Ik voelde me klein. Ik was net in een burn-out gedonderd en kwam in een wereld van vertraging terecht waarin emoties en niet-helpende gedachten ineens heel goed lijken te gedijen. Een lichaam op de rem en een hoofd op hol. Wat mij het allerbeste hielp was schrijven. Schrijven gaf ruimte om te relativeren, om met milde ogen naar mijzelf te kijken en om in (soms letterlijke) stilstand  vooruitgang te ervaren. Het bood troost en kracht. Ik hoefde er eigenlijk niets voor te doen, gedichtjes kwamen te pas en te onpas op in mijn hoofd. Alles wat ik mocht leren tijdens mijn burn-out, zette ik om in gedichtjes. Ik heb destijds mijn emoties en angsten letterlijk kleingeschreven en die tactiek, die benut ik nu nog steeds. 

Mijn missie
Nog te vaak wordt kwetsbaarheid gezien als iets waar we ver vandaan moeten blijven. Het eindresultaat wat 'kwetsbaar zijn' ons kan opleveren, dat is waar we graag over spreken, terwijl er juist in 'het kwetsbaar opstellen' zoveel meer tot stand komt. Kwetsbaarheid heeft impact en brengt ons niet alleen nieuwe inzichten, (ruimte voor) groei en verandering, maar ook juist de inspirerende verhalen, oplossingsmogelijkheden, onderscheidendheid, kracht en een gelijkwaardige verbinding. 

Ik had nooit gedacht, laat staan gehoopt dat kwetsbaarheid deze mooie dingen tot stand brengt. Als ultieme perfectionist is kwetsbaarheid niet iets wat ik van nature altijd omarmd heb, maar toen ik eind 2017 in een burn-out belandde, werd 'kleingeschreven' mijn pure, kwetsbare en creatieve uitlaatklep. Ik zette mijn gedachten en kwetsbaarheid om tot constructieve gedichtjes. Zo ontstond impact via kwetsbaarheid. Vooral voor mezelf, maar dankzij Instagram voor iedereen die de helpende teksten net zo goed kon gebruiken. 

Met kleingeschreven hoop ik een beetje bij te dragen aan meer kwetsbaarheid in de wereld. Dat hoeft niet reusachtig groots, zolang het maar vanuit een verhaal is dat strookt bij mij en bij het individu of het merk waarvoor ik schrijf. Dat zijn overigens niet alleen gedichtjes, maar ook impactvolle content, van pure merkverhalen (op je website of drukwerk) tot lange-maar-zo-weggelezen (blog)artikelen en short funky captions voor je social media, gecreëerd vanuit een betekenisvolle merkstrategie voor je bedrijf. Zet mij in als die creatieve, maar vooral strategische woordkunstenaar voor je bedrijf die continu de verbinding zoekt met je doelgroep en je toegevoegde waarde. Dan lever ik je de teksten voor social impact.

'Laten we kwetsbaarheid omarmen, elkaar steunen in ons klein, want waarom associëren we kracht toch steeds met machtig, wanneer het zo pittig is om kwetsbaar te zijn?’


Benieuwd hoe ik kwetsbaarheid inzet in (merk)strategie, concepting en tekstcreatie om sterke merken te bouwen?  
Ja, vertel me meer!