Over kleingeschreven

Kleingeschreven is een cadeauwinkel vol unieke gedichtjes. Wenskaarten, posters, art en accessoires om te geven. Aan een ander of aan jezelf. Renée de Bruin (27) deelt onder haar pseudoniem 'kleingeschreven' korte, maar krachtige gedichtjes vanuit haar eigen perspectief en beleving. Met haar 1m56 en kwetsbaarheid als drijfveer, zijn haar schrijfsels zowel letterlijk als figuurlijk écht klein en weet ze je in een paar woorden te raken. Vind je de woorden die je zoekt niet helemaal in de webshop? Dan kun je ook een gedichtje op maat bestellen of maak gebruik van haar creatieve (tekst & copy) skills voor je organisatie.
 

'Het dichten begon al vroeg, als er iemand enthousiast werd van Sinterklaasgedichtjes schrijven, dan was ik dat wel. Ik schreef het liefst 2 A4'tjes vol voor mijn Sinterklaas-lootje. Hoe meer plezier ik daarin kreeg, hoe vaker ik ook aan het rijmen sloeg buiten de decembermaanden om. Rond mijn middelbare schooltijd schreef ik om de paar maanden een paar A4'tjes vol gedichtjes vol speciaal voor mijn oma. Die gedichtjes gingen vrijwel nergens over en ik vond het dichten destijds een behoorlijk suffe hobby die alles behalve bespreekbaar was op verjaardagspartijen, laat staan met mijn leeftijdsgenoten. Het dichten verdween dan ook op de achtergrond en kwam alleen met Sinterklaas goed van pas. Tot ik in 2018 in een burn-out belandde en merkte dat ik mijn gedachten in mijn journals steeds vaker spontaan in dichtvorm schreef. Ik ontdekte dat wanneer ik me slecht voelde, de meeste (en gek genoeg ook vaak de meest gelikede) gedichtjes uit mijn gedachten rolden. Gedichtjes helpen mij de boel te relativeren, om gedachten en periodes die wat minder fijn zijn, toch enigzins te kunnen romantiseren en er altijd wat moois uit te kunnen halen. Ze helpen mij mijn visie te delen, dagen mij uit in mijn creativiteit en bovenal in 'het zijn' wie ik ben. Mijn gedichtjes zijn mijn pure gedachten en hoewel ik het over het algemeen niet zo graag mijn gedachten en gevoelens in de spotlights zet, heb ik daar via kleingeschreven totaal geen moeite mee en vind ik het vooral magisch hoe mijn woorden anderen kunnen raken, troosten en een lach op het gezicht kunnen toveren.'

Ben je toe aan meer gedichtjes van kleingeschreven? Volg @kleingeschreven dan op Instagram! Renée plaatst daar haar laatste gedichtjes en je kunt daar al haar eerder geschreven schrijfsels gemakkelijk teruglezen. Heb je iets op Instagram gezien dat je graag zou willen hebben in de vorm van een poster of wenskaartje? Er zijn altijd mogelijkheden, neem dan even contact op via het contactformulier of mail naar info@kleingeschreven.nl.