Wenskaarten en Posters van landbouwafval of olifantenpoep

Wenskaarten en Posters van landbouwafval of olifantenpoep

Wenskaarten en Posters van landbouwafval of olifantenpoep

Geplaatst op 9-11-2020 door Renée de Bruin
 
Bij alles wat ik creëer, zie ik kwetsbaarheid als kracht. Dat blijft keer op keer 'a work in progress' waarin ik niet alleen zoek naar de woorden die raken, maar ook naar de juiste producten die deze woorden versterken. Krachtig in hun kwetsbaarheid en met impact op jou, op de maker, op mij en op onze omgeving.

Wenskaarten en Posters van landbouwafval 

Het papier dat het meest wordt gebruikt voor de wenskaarten en posters van kleingeschreven bestaat uit landbouwafval. Tijdens de productie en verwerking van landbouwgewassen (zoals rijst, graan, maïs en suikerriet) blijft er 80% aan plantenresten achter. Dit is restmateriaal dat niet geschikt is voor de consumptie en bestaat veelal uit stengels en bladeren. Zonde hè? Nou, gelukkig niet helemaal, want er wordt papier en karton van hoogwaardige kwaliteit van gemaakt via 100% groene energie.

Some very good to knows:
• Landbouwafval vormt, net als gerecycled papier, een schone grondstof die niet eerst gezuiverd hoeft te worden, maar heeft een 29% lagere milieubelasting dan gerecycled papier
• Per 5 dozen A4 kopieer- of printpapier bespaar je gemiddeld één boom (voor de papierindustrie worden ongeveer 15 miljard bomen per jaar gekapt om de vraag bij te houden)
• Het papier doet crafty aan qua look & feel (zoals karton, maar dan een lichtere kleur) en heeft een lichte structuur 
 


A4 Posters van Olifantenpoep (Op dit moment alleen bij Gedicht op Maat)

Een nieuw papier alternatief in de shop is olifantenpoep-papier. Ja, je leest het goed. Misschien ken je de papiersoort al via de posters van NADesign die bij VTWonen de show stalen. Olifantenpoep-papier bestaat uit 100% gerecycled papier gemaakt van olifantenmest en afvalpapier. 
 
Some very good to knows:
• In de mest van olifanten zit cellulose, afkomstig uit alle planten die ze eten. Cellulose is een belangrijke grondstof van papier en karton.
• In de maag van de olifant wordt cellulose al gedeeltelijk bewerkt, daardoor zijn er minder chemicaliën nodig in de productie van papier en karton.
• Het olifantenpoep-papier is fairtrade gecertificeerd & milieuvriendelijk
• Veel olifanten worden gevangen gehouden voor voornamelijk religieuze redenen of gedood omdat ze de oogst van de boer kapot maken. Door voor olifantenpoep-papier te kiezen, helpen we olifanten in nood met betere leefomstandigheden (via The Millennium Elephant Foundation) en worden lokale gemeenschappen in Sri Lanka geschoold rondom ethische behandeling van olifanten.
 
olifantenpoeppapier, landbouwafval papier, gedichtjes, gedicht op maat, kwetsbaarheid, impact, duurzaamheid

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!
Gerelateerde producten
Recente berichten
Wenskaarten en Posters van landbouwafval of olifantenpoep
Kwetsbaarheid maakt impact. Zowel in woord, als in product. Daarom worden wenskaarten en posters gemaakt van landbouwafval en olifantenpoep....